Merlot
Сортата Мерло на винарија Бовин е суво, црвено вино со моќна, интензивна, пурпурна боја која нијансира од ова младо вино со длабок карактер. Мирисот е жив, со нијанси на цреши, јагоди, бобинки, ружу и сливи. Во вкусот полно и богато, со изобилсто танини. Бовин Мерло е добар придружник за секое јадење, од салата до црвено месо, како свинско. Препорачуваме да се сервира на темпаратура од 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: салати, свинско, црвено месо
Вид на вино: Црвено – суво вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Merlot
Боја: интензивна, пурпурна боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна