Dissan White
Дисан Бел од Бовин е бело вино направено од сортата Смедеревка. Вклучува зеленкаста боја и фина кристална рефлексија со висока осветленост и непроѕирност. Нуди прекрасна арома, од зелени јаболки и зелен лимон. Вкусот има иста свежина на почетокот но во позадината е посилен со ароматични ноти на тревки и некои минерали, хармонично балансирани кои се во целосен раскош кога виното е оладено на соодветната температура.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, јагнешко, сирење
Вид на вино: Бело вино
Температура: 8-10°C
Сорта на грозје: 100% Smederevka
Боја: зеленкаста боја и фина кристална рефлексија
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна