Chardonnay
Шардонето од Бовин е квалитетно суво бело вино со жолтеникаво-зелена нијанса. Тоа е вино со комплексна арома типична за сортата, со нагласена арома на тропско овошје – ананас, банана, цитруси но исто така и диња и јаболко. Вкусот трае долго, и е мек, балансиран и свеж. Одличен придружник е на зрееното сирење, зелената салата, бело месо, риба и морска храна. Ова вино терба да се служи малку разладено на 8-10ºC.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: бело месо, зелена салата, зрело сирење, морска храна, риба
Вид на вино: Суво бело вино
Температура: 8-10°C
Сорта на грозје: Шардоне
Боја: жолто-зеленкаста
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна