Cabernet Fanc
Вино со полно тело со робустна црвена боја. Комплексен мирис и вкус на овошја од кои дива капина, рибизла и сушено суво овошје, многу типично за регионот. Интензивен и зачински вкус, но сепак мазен со сладост во позадина потенцирајќи го богатиот вкус. Каберне Франк е погоден за масни сирења и дивеч. Препорачано е да се служи на 15-17⁰C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, полномасни сирења
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Cabernet Franc
Боја: робустна црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна