Специјалитети на куќата

Специјалитети на куќата

мени

Тајната на Мијаците (пилешка)

(пилешко месо, вргањ, шампињони, кромид, пиперка, млечен крем, кашкавал)

550 мкд.
(0,3 kg.)

мени

Тајната на Мијаците (телешка)

(телешко месо, вргањ, шампињони, кромид, пиперка, млечен крем, кашкавал)

850 мкд.
(0,3 kg.)

мени

Тајната на Мијаците (свинска)

(свинско месо, вргањ, шампињони, кромид, пиперка, млечен крем, кашкавал)

650 мкд.
(0,3 kg.)

Ребро во фурна

490 мкд.
(0,3 kg.)

Печалбарско

(свинско филе, кромид, суво овошје, мед, жалфија)

650 мкд.
(0,25 kg.)

Осојско ќофте

(мелено месо, доматен сос)

420 мкд.
(0,350 kg.)

Лазоровско телешко

(телешки мускул, вргањ, зеленчук, топено сирење, темен сос)

500 мкд.
(0,25 kg.)

Галички смок

(свинско филе, краставички, кашкавал)

650 мкд.
(0,3 kg.)

Мијачка мусака

(компир, мелено место, кромид, млечен крем)

340 мкд.
(0,25 kg.)

Мијачко тавче гравче

250 мкд.
(0,2 kg.)