Реканско културно лето

advanced divider

Манифестацијата се одржува со цел да ги претстави и промовира културните вредности, етнологијата, традиционалните занаети и традиционалната кујна на локалното население, како и да го подобри квалитетот на културниот живот. Главен настан по кој Реканското културно лето станува препознатливо е денот на традиционална реканска пита – питијада, на кој жените од сите населени места ги покажуваат своите готвачки вештини подготвувајќи најразлични рекански специјалитети.

Покрај ова манифестацијата во својата програма содржи организирање на изложби на слики, фотографии и етнолошки експонати, кино проекции- селски кина, театарски претстави, музички настани,спортски натпревари и сл.

Други културни наследства
Промоции
Гратис вечера за 2 ноќевања во Куќа на Мијаците
15% попуст за ноќевање во Куќа на Мијаците
Ноќевање 2+1 гратис во етно-ресторан Куќа на Мијаците

Гратис вечера за 2 ноќевања во Куќа на Мијаците

Поминете ги овие прекрасни есенски денови во...

15% попуст за ноќевање во Куќа на Мијаците

20% намаление на престој во етно-ресторанот Куќа...

Ноќевање 2+1 гратис во етно-ресторан Куќа на Мијаците

Добијте гратис спиење во една од прекрасните...
Резервирајте во Мијачките одаи
Соба Радика – трокреветна
Соба Крчин – двокреветна
Соба Дуф – трокреветна
Соба Бигорски – двокреветна

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со првичен поглед кон реката Радика и кон врвовите на Дешат планина – Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања со поглед кон врвот Крчин и помалите врвови на планита Дешат, како и поглед кон реката Радика.

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со поглед кон врвовите на Дешат планина, Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања скриена во пазувите на планината Бистра под Бигорскиот Манастир.