Маврово и река

Оддалеченост: 29.9 км.

Достапност: Достапно со кола, Достапно пеш

Време со кола: 35 min

Време пеш: неопределено

advanced divider

Клисурите на Радика, боровите шуми, пределите со бигорски карпи и водопадите на Маврово Националниот Парк нудат здив на свеж воздух за посетителите кои патуваат од Скопје кон Охрид. Тука погледите ќе ви ја одземат ориентацијата за време, и невероватната природа ќе ви ги допре сетилата. Вистински споменик на природата,а ако имате среќа ќе го видите и рисот, македонската дива мачка што живее на овие простори.Еден од најзначајните и најдостапните манастири – Бигорскиот Манастир на Св. Јован Крстител етука, како и атмосферските села Галичник, Јанче, Ростуше, Битуше, Лазарополе, Гари… Маврово е дом на некои од нашите најпознати производители на сирења.

Други културни наследства
Промоции
Гратис вечера за 2 ноќевања во Куќа на Мијаците
15% попуст за ноќевање во Куќа на Мијаците
Ноќевање 2+1 гратис во етно-ресторан Куќа на Мијаците

Гратис вечера за 2 ноќевања во Куќа на Мијаците

Поминете ги овие прекрасни есенски денови во...

15% попуст за ноќевање во Куќа на Мијаците

20% намаление на престој во етно-ресторанот Куќа...

Ноќевање 2+1 гратис во етно-ресторан Куќа на Мијаците

Добијте гратис спиење во една од прекрасните...
Резервирајте во Мијачките одаи
Соба Радика – трокреветна
Соба Крчин – двокреветна
Соба Дуф – трокреветна
Соба Бигорски – двокреветна

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со првичен поглед кон реката Радика и кон врвовите на Дешат планина – Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања со поглед кон врвот Крчин и помалите врвови на планита Дешат, како и поглед кон реката Радика.

Трокреветна соба погодна за фамилија со приватна бања, со поглед кон врвовите на Дешат планина, Крчин и помалите врвови како и пазувите на водопадите Дуф.

Двокреветна соба погодна за брачен пар со приватна бања скриена во пазувите на планината Бистра под Бигорскиот Манастир.