Cabernet Sauvignon
Ова вино од БОВИН, е квалитетно црвено вино со сјајна, рубин црвена боја. Каберне Совињон е високо-ароматично вино богато со хербални ноти, присуство на рибизла и цреши. Ова вино е добар придржник на трпеза со дивеч, свинско, јагнешко, скара и е одлично со тврди сирења. Се препорачува да се сервира на температура од 15-17°C.

Винарија

Бовин

Комбинација со храна: дивеч, јагнешко, свинско, тврди сирења
Вид на вино: Црвено вино
Температура: 15-17°C
Сорта на грозје: Кабарне Сувињон
Боја: сјајна, рубин црвена боја
Alcohol Vol:
Винарија: Бовин

Вкусете ја мијачката традиционална кујна